Как да освежим джантите в домашна среда

Как да освежим джантите в домашна среда

Как да почистим гумите и джантите с помощта на импровизирани средства

Това е един чудесен начин да подобрите външния вид на вашата кола. Ако ги почиствате, те не само ще изглеждат добре, но и ще гарантират по-добро сцепление с пътя и подобряване на спирането. Поддържайки ги чисти, всъщност ни помага да спестим пари. Например, ако не обърнем внимание на праха и мръсотията, която се натрупва по джантите и в самите гуми, това ще даде възможност на корозията да започне да действа. Тя ще попречи на ефективната работата на накладките, което впоследствие ще доведе до повреда на цялата спирачна система. Как да ги предпазим? Нека разгледаме няколко лесни, но важни неща, които можем да правим.

Премахване на джантите от гумите

След като сте го направили, Придържайте се към следните стъпки:

  • Измийте ги поотделно. Използвайте кофа със сапунена вода, специално направена за тях. По този начин няма да разнесете мръсотията от и по останалата част на автомобила.
  • Използвайте препарат специален за миене. Вече има достатъчно разнообразие от детергенти, предназначени специално за целта. Те съдържат голям брой от важните елементи, които биха могли да предпазят вашите гуми и джанти. Нанесете почистващия препарат според инструкциите, изписани на опаковката. Някои почистващи продукти имат кремообразна консистенция и трябва да се прилагат с мека кърпа, други са направени под формата на спрей и трябва да се пръскат по цялата повърхност.
  • Почиствайте внимателно с четка. Купете една, която да използвате специално за тази цел. Тя трябва да бъде достатъчно твърда, но не и желязна. Ако заложите на по-мека такава, тя ще натрупа много вредни бактерии и замърсители. Когато приключите с почистването на едната джанта, чак тогава започнете със следващата. Изплакнете добре и я оставете да изсъхне.
  • Уверете се, че сте измили добре гумите, тъй като те играят важна роля при спирането. Изисква се специално внимание при почистването, за да избегнете натрупването на прах и влага, заради които се получава корозията. Ако искате да сте сигурни, че работата е свършена перфектно, повторете отново целия процес на измиване.

Поддържайте джантите си чисти и обезпрашени

За бърсането използвайте хавлиена кърпа. Можете също така да заложите и на кърпа от микрофибър, с която лесно можете да се сдобиете. Уверете се, че сте подсушили цялата повърхност. Ако не ги изсушите правилно, структурата на восъка и специализираните средства, които използвате при измиването, може да се разпаднат и действието от тях да не бъде възможно най-доброто. Опитвайте се, колкото се може по-малко, да излагате автомобила на риск от корозия. А как да се случи това?

Шлифовайте

Това е процес, който представлява нещо като полиране. За целта нанесете восък. Можете да направите това по същия начин, по който го нанасяте когато полирате каросерията на колата. Първо нанесете върху гумите, използвайки восъчен апликатор, след това полирайте цялата повърхност на джантата. Това не само ще придаде привлекателен външен вид на вашия автомобил, но и ще му осигури допълнителна защита срещу прах, мръсотия и други вредни елементи. Прилагането му, както и на други специални предпазни средства,ще намали влиянието на ултравиолетови лъчи върху гумите, които лесно я разрушават.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *